یکی از پر جستجو ترین کلمات در حوزه سئو ” سئو چیست ” میباشد که در این مورد قصد نوشتن یک مقاله کامل و جامع را داریم. این سوال معمولا برای افرادی پیش می آید که نیاز به سئو دارند و یا قصد دارند وارد حوزه سئو شوند. به جرعت میتوان گفت اکثر افرادی که در ایران زندگی میکنند جادوی سئو و تاثیر آن بر کسب و کار را نمیدانند و در همین راستا قصد داریم تا این جادوی قدرتمند را برای شما به صورت کامل باز کنیم.
سئو (SEO) یا بهینهسازی موتورهای جستجو، مجموعهای از تکنیکها و استراتژیهاست که به وبسایتها کمک میکند تا در نتایج جستجوی موتورهای جستجو مانند گوگل، بینگ و یاهو در رتبههای بالاتری قرار بگیرند. به عبارت سادهتر، سئو به شما کمک میکند تا وبسایتتان به راحتی توسط کاربران پیدا شود. قطعا بیشتر دیده شدن باعث فروش بیشتر محصولات و خدمات و در پی آن درآمد های بسیار بیشتر نیز خواهد شد.
چرا سئو مهم است؟
- افزایش بازدیدکنندگان: سئوی خوب به معنای جذب ترافیک ارگانیک (یعنی کاربرانی که به صورت مستقیم از طریق جستجو به وبسایت شما میآیند) بیشتر است. قطعا این موضوع میتواند به بیشتر دیده شدن و فروش بیبشتر کمک کند. البته دقت داشته باشید که تنها دیده شدن کافی نیست و شما باید در کلمات مخصوص و پولساز خود دیده شوید.
- افزایش اعتبار برند: قرار گرفتن در رتبههای بالای نتایج جستجو، نشاندهنده اعتبار و کیفیت بالای وبسایت شماست. این موضوع میتواند برند شما را هرچه بیشتر معروف کرده و به جلب اعتماد مردم کمک کند. یک برند شناخته شده حتی اگر قیمت هایی بالاتر از سایرین داشته باشد نیز میتواند محصولات و یا خدمات خود را به فروش برسانند.
- افزایش فروش و درآمد: ترافیک بیشتر به معنای فرصتهای بیشتر برای تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری است. اما برای تبدیل کاربران به خریدار تنها سئو کافی نیست و شما نیاز به CRO نیز دارید که در یک مقاله جداگانه در سیوا به آن پرداخته میشود.
سئو چگونه کار میکند؟
موتورهای جستجو از الگوریتمهای پیچیدهای استفاده میکنند تا مرتبطترین نتایج را برای هر جستجو نمایش دهند. سئو به شما کمک میکند تا وبسایتتان را مطابق با این الگوریتمها بهینه کنید. این الگوریتم ها گاهی میتوانند از مرز 200 فاکتور نیز بگذرند اما برخی از آنها بسیار مهم تر هستند.
دقت داشته باشید مهم ترین مقوله در سئو کمک به کاربران گوگل است و باقی فاکتور ها همه در همین راستا استفاده میشوند. به صورت خلاصه اگر مقاله ها و صفحات شما به کاربران برای حل مشکل کمک کند گوگل این موضوع را فهمیده و رتبه شما را بالا خواهد برد.
حال بیایید در این مورد مثالی بزنیم. ما در گوگل کلمه ” چت آنلاین مشکلات موبایل ” را جستجو کرده ایم و نتایج زیر برای ما آورده شده است.
نتایج بسیار زیادی به ما نمایش داده میشوند که تنها همان نتایج بالایی را برای شما نمایش دادیم. در این تاریخ که این مقاله نوشته شده است سایت اول حدود 3 ماه و باقی سایت ها بیش از 10 سال در گوگل سابقه دارند. چطور ؟ چرا گوگل یک سایت تازه کار را بالاتر از باقی سایت ها با تجربه قرار داده است؟ آیا متخصص سئوی این سایت خبره بوده است یا اینکه محتوای این صفحه کمک کننده بوده است ؟
جواب هر دو سوال آخر بله است. اگر روی هرکدام از این نتایج که در صفحه اول آمده اند کلیک کنید بجز رتبه اول نمیتوانید به صورت آنلاین با اوپراتور چت کنید. این گوگل بسیار بسیار از ما باهوش تر بوده و این موضوعات را میفهمد. با این اوصاف گوگل این صفحه که کاربران را به نتیجه دلخواه میرساند را در صدر نتایج قرار داده است. حال به سراغ فاکتور های مهم در سئو خواهیم رفت.
برخی از مهمترین عوامل موثر در سئو عبارتند از:
- کلمات کلیدی: انتخاب کلمات کلیدی مناسب و استفاده از آنها در محتوا، عنوانها و متا توضیحات بسیار مهم هستند. تحقیق کلمات کلیدی به این معنی است که شما دریابید که چه کلمه یا کلماتی در حوزه کاری شما بیش از همه جستجو میشوند. اگر دقت کرده باشید در ابتدای مقاله گفته شد که کلمه ” سئو چیست ” بیشترین جستجو را در حوزه سئو و بهینه سازی سایت دارد پس کتخصصین سئوی ما اقدام نوشتن یک مقاله با همین کلمه کلیدی نمودند.
- محتوای باکیفیت: تولید محتوای ارزشمند، مرتبط و به روز که نیازهای کاربران را برطرف کند مهم ترین بخش سئو میباشد که در بالا مثالی از یک محتوای کمک کننده نیز برای شما آورده شد. مثال های دیگری نیز میتوان برای این مورد آورد که متاسفانه این مقاله گنجایش آن را ندارد.
- ساختار سایت: طراحی یک ساختار سایت منطقی و آسان برای پیمایش میتواند کاربران را بیشتر در سایت شما نگه دارد. حال این موضوع چرا مهم است ؟ یکی از ویژگی های سایت برای دریافت اعتبار از سوی گوگل و یا دیگر موتور جستجو ها مدتزمان ماندن کاربر در سایت است که هرچقدر این زمان بالاتر برود اعتبار سایت نیز افزایش خواهد یافت.
- سرعت سایت: سرعت بارگذاری صفحات سایت اگر پایین باشد و باعث اذیت کاربران شود قطعا کاربران به سرعت هرچه تمام تر سایت شما را ترک کرده و به سراغ سایت دیگری خواهند رفت. این موضوع میتواند سایت دوم را از سایت شما معتبر تر کرده و رتبه شما را کاهش دهد.
- لینکسازی: ایجاد لینکهای باکیفیت به وبسایت شما از سایر وبسایتها باعث میشود که گوگل سایت شما و صفحات سایت شما را زود تر یافته و قدرت صفحه میزبان را به شما انتقال دهد.
- تجربه کاربری: طراحی وبسایتی که استفاده از آن برای کاربران آسان باشد و باعث سردرگمی کاربران نشود. به صورت کلی سایت شما باید به گونه ای طراحی شود که کاربران دوست داشته باشند در سایت شما بمانند.
انواع سئو
- سئوی داخلی (On-Page SEO): سئوی داخلی را میتوان تا حدودی از معنی آن فهمید . سئوی داخلی شامل تمامی کار هایی میشود که یک متخصص سئو برای بالا تر رفتن رتبه سایت در گوگل روی خود سایت انجام داده و خارج از آن نمیشود. کار هایی مانند طراحی بهتر ، بهینه سازی سرعت و لینک سازی داخلی را میتوان جزو سئو داخلی دانست.
- سئوی خارجی (Off-Page SEO): شامل فعالیتهایی است که خارج از وبسایت شما انجام میشود مانند لینکسازی، شبکههای اجتماعی و سوشال سیگنال ها . به عنوان مثال فعالیت هایی که در شبکه های اجتماعی انجام میشود تا کاربران به سمت سایت شما بیایند را میتوان جزو اقدامات سئو خارجی دانست.
مزایای استفاده از سئو
- بازگشت سرمایه بالا: سئو یک سرمایهگذاری بلندمدت است اما بازگشت سرمایه بسیار خوبی دارد. به عنوان مثال میتوان گفت یک فروشگاه اینترنتی میتواند بین شش ماه تا یک سال برای سود دهی منتظر باشد. در این زمان شما باید هزینه و دستمزد متخصص سئو را بپردازید اما در زمان به سود رسیدن بسیار بیش از حد انتظارتان درامئ خواهید داشت.
- ترافیک هدفمند: سئو به شما کمک میکند تا کاربرانی را جذب کنید که به محصولات یا خدمات شما علاقهمند هستند نه اینکه هرکسی به سایت شما رجوع کند. به عنوان مثال یک سایت تعمیرات موبایل باید کاربرانی را به خود جذب نماید که گوشی هایی خراب دارند و به دنبال یک تعمیرگاه مناسب برای تعمیر گوشی خود هستند نه کاربرانی که قصد خرید گوشی جدید دارند.
- رقابتپذیری بیشتر: با استفاده از سئو میتوانید در بازار رقابتی، موقعیت بهتری کسب کنید.
چه زمانی باید به سئو فکر کنیم؟
- هنگام طراحی وبسایت: بهترین زمان برای پیادهسازی سئو، هنگام طراحی وبسایت است. سایت هایی که از ابتدا اصولی و بر پایه سئو طراحی میشوند بسیار بیشتراز سایت هایی پیشرفت میکند که از اواسط کار شروع به بهینه سازی و سئو میکنند.
- پس از راهاندازی وبسایت: اگر وبسایت شما راهاندازی شده است، باز هم میتوانید با انجام فعالیتهای سئو، رتبه آن را بهبود بخشید اما این بار کار مشا کمی دشوار تر و زمان بر تر خواهد شد.
نتیجهگیری
سئو یک ابزار قدرتمند برای افزایش دیده شدن وبسایت و جذب مشتریان جدید است. با استفاده از تکنیکهای سئو، میتوانید وبسایت خود را به یک ابزار بازاریابی موثر تبدیل کنید. دقت داشته باشید که در اوایل مقاله برای شما عنوان نمودیم که هیچکس جادوی سئو را نمیداند وگرنه اینترنت پر از سایت های فروش محصولات و خدمات بود. از نظر ما امروز بهترین زمان برای راه اندازی و سئوی سایت میباشد. همین امروز اقدام نموده و صبر پیشه کنید.
توجه: سئو یک فرایند پیچیده و در حال تغییر است. برای کسب بهترین نتیجه، بهتر است با یک متخصص سئو مشورت کنید.